И главният прокурор Сотир Цацаров се е сдобил с нов

...
 И главният прокурор Сотир Цацаров се е сдобил с нов
Коментари Харесай

Вилата струваше 75 000 евро. Цацаров обаче я купил за 30 000

 И основният прокурор Сотир Цацаров се е сдобил с нов неподвижен парцел на цена доста по-ниска от пазарните в района. Става дума за вила в летовното населено място “Св. Константин ” в Родопите над град Пещера. Главният прокурор и неговата брачна половинка са купили къщата за 30 000 евро, заяви “Биволъ ”.
Веднага след публикуването на новината някогашният председтел на адвокатската гилдия в Пловдив, Стефан Левашки, изясни пред Свободна Европа, че парцелът се е продавал за 75 000 евро. Причината да е наясно с цената е, че той и брачната половинка му са се интересували съответно от вилата, купена от семейство Цацарови.
" Струваше 75 000 евро "
Левашки, който е израснал в местността, има къща в съседство. “Една вечер, до момента в който разхождахме кучето, видяхме, че и тази се продва и проявихме интерес ”, изяснява той. “Имаше публикация на прозореца на втория етаж “Продава се ” и посочен телефон ”. “Обадихме се незабавно, само че преценихме, че не можем да си позволим парцела, защото цената, която продавачът ни сподели, бе 75 000 евро ”, добави юристът.

“Отвън къщата беше изцяло приключена, а вътре на шпакловка ”, даде още елементи юристът. По думите му в региона е безшумно, а в близост има още няколко сходни еднотипни вили.

Левашки сподели още, че при започване на годината се е разчуло, че основният прокурор се е сдобил с парцела, само че до момнета не е забелязван там. Единственото, което се е трансформирало откакто обвинител номер едно е придобил къщата, е, че цялата е опасана с камери, а край нея са засадени кипариси като жива ограда.
Сделката и офертата
На 26.11.2018 година Сотир и Меглена Цацарови са придобили в " Св. Константин " еднофамилна вилна постройка с повърхност по документи 75.000 кв. м. против 58 674,9 лева или еквивалента на 30 000 евро. Разгънатата застроена повърхност е 139.75 кв.м. Така вилата, която е ново строителство, излиза на Цацарови по 214 евро на кв.м. Посочената в нотариалния акт данъчна оценка е 22 785,80 лева

Проверка в уеб страниците за разгласи открива оферта за неподвижен парцел със същите параметри като вилата на Цацаров, в същата околност. Цената е 70 000 евро.

 Tsastarov`s house

 

 

Свободна Европа се свърза с телефона, посочен от продавача, само че той отхвърли да разяснява за какъв брой е продал вилата.
Предисторията
Информацията за новата облага на основния прокурор идва единствено два дни откакто той за следващ път даде обещание да направи напълно обществени документите за имотна договорка, подписана през 2007 година. Става дума за закупуването на апартамент в Пловдив от компанията " Калисто-Мати " за 21 120 евро.

Жилището е с 55 кв. метра застроена повърхност, състоящо се от дневна с кухня, спалня, баня с тоалетна и тераса, като е в приключена в недодялан градеж жилищна постройка. Данъчната оценка на парцела - апартамент с маза, тогава е била 25 389 лв..

За договорката се разбра от обява в уеб страницата " Биволъ " през 2012 година, до момента в който Цацаров беше претендент за основен прокурор. Тогава в Имотния указател фигурираше информация, че апартаментът е бил дарен от компанията на семейство Цацарови. По-късно Агенцията по вписванията редактира данните, записвайки, че става дума за покупко-продажба. Обяснението за " дарението " бе позволена техническа неточност.

Преди седем години Етичната комисия на Висшия правосъден съвет не откри нарушавания на Цацаров. Тогава не бе открит проблем и със симулативната договорка за продажба на овощна градина, осъществена от брачната половинка на Цацаров – нотариус Меглена Цацарова.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР